Robin Bodin, enhetschef inom hemtjänsten i Norrköping Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Robin Bodin, enhetschef inom hemtjänsten i Norrköping Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Norrköping

Spårvagnskampanj ska locka vikarier till hemtjänsten

Robin Bodin: Vi har aldrig sett någon rekrytera på en spårvagn tidigare
1:25 min

Norrköpings kommun testar ett nytt grepp för att rekrytera sommarvikarier till hemtjänsten.

En spårvagn kommer att ställas upp vid Söder Tull där personal från vård- och omsorgskontoret kommer att finnas för att berätta om yrket.

–Vi ville göra något nytt, något spännande, säger Robin Bodin är enhetschef inom hemtjänsten.

Under två dagar nästa vecka kommer en spårvagn stå uppställd vid Söder Tull och där kommer ett antal chefer från de olika hemstjänstenheterna i kommunen finnas för att svara på frågor och även intervjua de som är vill lämna in en ansökan.

Det behövs 150 sommarvikarier till hemtjänsten i Norrköpings kommun i år, en utmaning att få fram menar Robin Bodin som hoppas att kampanjen ska öka intresset.

–Vi hoppas kunna rekrytera alla 150 personer som behövs på det här sättet, säger Robin Bodin till P4 Östergötland.

Kampanjen kommer att kosta omkring 20 000 kronor men enligt Robin Bodin kommer pengar att sparas in eftersom kommunen gör en gemensam rekrytering till skillnad mot tidigare år då det gått åt mer resurser när varje enhet skött det arbetet själv.

Under veckan har Norrköpings äldrevård varit i fokus när frågan om platsbrist och långa köer har lyfts i media. Robin Bodin tycker själv inte att den bilden som har visats av kommunens äldrevård stämmer.

Han ser kampanjen som ett bra tillfälle att svara på frågor eftersom den kritik som kommit fram ändå skulle kunna avskräcka tänkbara sommarvikarier.

– Jag tycker att man ska komma och prata med oss, den här typen av frågor kan vi besvara på plats, säger Robin Bodin till Sveriges Radio.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".