Magdalena Ericsson på landslagsträning 2016. Foto: Adam Ihse/TT
Magdalena Ericsson. Foto: Adam Ihse/TT
Fotboll

Magdalena Ericsson i startelvan mot Skottland

Elin Rubensson är skadad och missar morgondagens fotbollslandskamp mot Skottland. I stället har förbundskapten Pia Sundhage tagit ut Linköpings Magdalena Ericsson i startelvan.

Rubensson fick en bristning i låret under träning i går.

"Det är svårt att säga hur länge hon blir borta, men hon har påbörjat sin rehabiliteringsträning redan i dag. Nu jobbar vi för att hon ska vara helt återställd till OS-kvalet i mars", säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till förbundets webbplats.

Den elva som inleder är Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Ericsson - Emilia Appelqvist, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger - Lotta Schelin, Olivia Schough, Sofia Jakobsson. Sverige har alltså planerat att spela 4-3-3.

"Vi har mycket speed med de tre anfallarna där framme och jag hoppas att publiken på läktarna får se det. Samtidigt hoppas jag att vi får se ett kontrollerat försvarsspel, vi har haft gott om tid att träna på detaljer i spelet", säger Sundhage.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista