Polisinsatsen i Hageby. Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se
1 av 2
Polisinsatsen i Hageby. Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se
Polisens insats efter skottlossningen i Hageby i Norrköping. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
2 av 2
Polisens insats efter skottlossningen i Hageby i Norrköping. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Norrköping

En död efter skottlossning i Norrköping

Polisens presstalesman: "Vi har ingen misstänkt i nuläget"
1:27 min

En man i 20-årsåldern har skjutits till döds i Hageby i Norrköping och en allvarligt skadad man i 35-årsåldern vårdas på Vrinnevisjukhuset efter skottlossningen i dag på eftermiddagen.

Strax efter klockan 14 larmades polisen till Hageby i Norrköping där två personer skottskadats. De fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset där en av dem avled. Båda männen kommer från Norrköping.

-Vi fick samtal från personer som hört att det smällde i området och att minst en person låg på marken. Vi åkte dit och träffade på två personer som är förda till sjukhuset, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Ett stort sökpådrag har inletts med ett femtontal polispatruller, men ingen person är gripen. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. 

– Vi har fått en del uppgifter av vittnen. Vi har vissa uppslag som vi jobbar efter, men ingen misstänkt, säger Agnevik.

"Polisen har tagit en del föremål i beslag, bland annat en bil. Många personer har lämnat information till polisen, dels via telefon och dels på plats i Hageby. Polisens utredare arbetar nu med att sammanställa och analysera den informationen", uppger polisens kommunikationsavdelning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".