Polisinsatsen i Hageby. Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se
Polisinsatsen i Hageby. Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se
Norrköping

Ingen gripen för mordet i Norrköping

Mördarjakten efter gårdagens skjutning i Norrköping fortsätter. "Ingen är gripen för mordet", säger polisens presstalesman Thomas Agnevik till TT.

I går eftermiddag utbröt skottlossning i stadsdelen Hageby i Norrköping. Då polisen kom till platsen hittades två skadade män, 20 respektive 35 år gamla. 20-åringen avled av sina skador och 35-åringen skadades allvarligt. Han anhölls senare på sjukhus för försök till mord alternativt dråp.

I jakten på 20-åringens mördare har polisen vissa spår.

-Vi har gjort fynd som bedöms som viktiga för utredningen, men jag kan inte gå in på vad det handlar om, säger Thomas Agnevik.

Han hänvisar till en presskonferens som kommer hållas klockan 13 i dag, men anser att mycket tyder på att skjutningen kan kopplas till en konflikt mellan olika grupperingar.

-Det är nog ganska tydligt att det finns sådana kopplingar.

20-åringen var målsägande i ett tidigare ärende som rörde mordförsök. Enligt åtalet ska han i oktober ha skjutits med flera skott i ett skogsparti i Norrköping. Han träffades bland annat i halsen. Bakgrunden till mordförsöket kan, enligt åtalet, vara rivalitet mellan motorcykelklubbarna Hells Angels (HA) och Outlaws. Den misstänkte skytten ska enligt åtalet tillhöra HA-sfären medan offret ska ha haft kamrater i Outlaws.

Polisen kommer nu att kraftsamla för att konflikten inte ska eskalera.

-Ja, det kommer vi göra. Det kommer att formuleras på pressträffen vad vi nu genomför för verksamhet med anledning av det här, säger Thomas Agnevik.

– Det här är det värsta och grövsta som jag varit med om under mina 25 år som åklagare. Man ska inte kunna förhindra en rättegång genom att avrätta målsäganden och jag kommer inte att lägga ner målet, säger chefsåklagare Torsten Angervåg till DN.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".