Kommunpolischef Peter Johansson, åklagare Mats Näkne åklagare och spaningsledare Berit Blick. Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Kommunpolischef Peter Johansson, åklagare Mats Näkne åklagare och spaningsledare Berit Blick. Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Norrköping

Vissa fynd har gjorts i mördarjakten

1:00 min

Jakten på den som mördade en 20-åring i Hageby fortsätter och polisen säger sig ha vissa spår. Men fortfarande är mycket oklart kring händelsen, som tros ha sin bakgrund i en konflikt mellan två MC-klubbar.

 

- Det har varit väldigt rörigt på platsen och vi har ännu ingen klar bild, säger kriminalinspektör Berit Blick vid dagens presskonferens, om hur utredningen kring mordet fortskrider.

I går eftermiddag utbröt skottlossning i stadsdelen Hageby i Norrköping. Då polisen kom till platsen hittades två skadade män, 20 respektive 35 år gamla, båda kända av polisen sedan tidigare. 20-åringen avled av sina skador.

35-åringen som skadades vid skjutningen är anhållen för försök till mord. Han är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

- Vi kan inte berätta nu varför den här personen är misstänkt för försök till mord, säger Erik Thulin, presstalesperson vid polisen i Östergötland, till TT.

I jakten på 20-åringens mördare har polisen vissa spår och har gjort flera beslag i jakten på mördaren. Föremålen ska sändas till NFC, Nationellt forensiskt centrum, för analys.

- Vi har gjort fynd som bedöms som viktiga för utredningen, men jag kan inte gå in på vad det handlar om, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland, till TT.

20-åringen var målsägande i ett tidigare ärende som gällde mordförsök. Enligt åtalet ska han i oktober ha skjutits med flera skott i ett skogsparti i Norrköping. Han träffades bland annat i halsen och i dag inleddes rättegången mot den misstänkte skytten.

På frågan om hotbilden mot honom och vad polisen eventuellt har gjort för att skydda honom, säger polisens pressinformatör Erik Thulin.

- Jag vet att han erbjöds skydd, tog emot en viss del, men tackade nej åt annat skydd.

Bakgrunden till mordförsöket kan enligt åtalet vara rivalitet mellan motorcykelklubbarna Hells Angels och Outlaws. Den misstänkte skytten ska enligt åtalet tillhöra Hells Angels-sfären medan offret ska ha haft kamrater i Outlaws.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista