Gravljus på parkeringsplatsen i Hageby i Norrköping, där 20-åringen sköts till döds. Foto:  Vilhelm Stokstad/TT
Gravljus på parkeringsplatsen i Hageby i Norrköping, där 20-åringen sköts till döds. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Norrköping

Intressanta iakttagelser i mördarjakten

Den 34-årige man som suttit anhållen misstänkt för försök till mord i Norrköping släpptes i dag. 
- Misstankarna mot mannen kvarstår men det finns inte längre skäl att hålla honom frihetsberövad, säger vice chefsåklagare Mats Näkne till P4 Östergötland.

I jakten på mördaren som sköt ihjäl en 20-åring i Norrköping i tisdags har polisen pratat med personer som gjort "intressanta iakttagelser".

Ingen misstänkt gärningsman har enligt åklagaren gripits för mordet på 20-åringen i stadsdelen Hageby i Norrköping. 

Vid lunchtid i tisdags larmades polis till Hageby. Där hittades 20-åringen och den nu släppte 34-åringen skottskadade. 20-åringen avled av sina skador.

I oktober utsattes han för ett mordförsök där han bland annat sköts i halsen. I går skulle han ha vittna i en rättegång mot den misstänkte skytten - en man som tillhör Hells Angels-sfären. Enligt åtalet umgicks 20-åringen med personer i Outlaws-sfären.

Av ett polisdokument framgår att den skjutne 34-åringen har hört till Outlaws, och att det under en längre tid funnits en konflikt mellan Hells Angels och Outlaws i Norrköping.

Utredningen om tisdagens mord och mordförsök fortsätter, och polisen bearbetar vissa tips.

- Jag vill inte gå in på vad vittnen har sett, men det finns en del iakttagelser som är intressanta, säger spaningsledare Berit Blick till TT.

Polisen i Norrköping har fått förstärkning från kollegor i Jönköping. Även riksmordkommissionen, som kan hjälpa den lokala polisen vid grova våldsbrott, finns på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista