Tekning inför den andra perioden mellan Linköping och Endre Foto: Alexander Rudensten/sverigesradio
Tekning inför den andra perioden mellan Linköping och Endre Foto: Alexander Rudensten/sverigesradio
Innebandy

Hårt kämpande Linköping räckte inte till

1:51 min

Topplaget Endre var på besök i Folkungahallen och visade sig efter en knackig inledning vara numret för stort för hemmalaget Linköping, slutresultat skrevs till 2-7.

Trotts att det var ett 3:e placerat bortalag på besök visade hemmalaget vilja och mod i den första perioden då man tog ledningen två gånger om. Både med 1-0 och 2-1, målskytt båda gångerna var Maja Liljeroth assisterad av poängkungen i hemmalaget Amanda Larsson. 2-1 var också resultatet som lagen tog med sig in i förta periodvilan.

– Första perioden är nog en av de bästa vi har gjort, vi har pratat mycket om att stänga deras inspel bakom kassen och inte låta de båga in från kanterna och vi gör det väldigt bra. Så vi går in med en bra känsla till den andra perioden, men då får de in de här insticken som vi har pratat om så mycket, säger tvålskytten Maja Liljeroth.

Ledningen höll till strax innan mitten av den andra perioden, då var det bortalagets kapten Anna Jakobsson som bröt bollen högt och satta sedan själv det viktiga 2-2 målet. För sedan rullade det bara på för bortalaget, 2-3 kom bara ett par minuter senare. Efter det kom också både 2-4 och 2-5 innan perioden var slut.

Ett tröttkört kämpande hemmalag kunde sedan inte ge bortalaget en match i tredje perioden, där både 2-6 och 2-7 ramlade in. Trotts förlusten, men med poäng från fyra av de sex senaste matcher, förlusterna var mot två av de tre topplagen, så finns det mycket positivt att ta med sig från inledningen på året för hemmalaget.

– Det har varit jättebra tycker jag. Karlstad hade vi velat ha med oss tre pinnar, men annars så har vi gjort det väldigt bra. Vi måste komma ihåg att vi är nykomlingar och just nu så ligger vi på slutspelsplats och det måste vi ta med oss. Nu de här matcherna i helgen mot Endre och mot Mora så har vi verkligen chansen att ta de här bonuspoängen, säger en framåtblickande Maja.

Fortsatt slutspelsplats för hemmalaget, men det är tajt kring strecket med fyra lag inom 3 poäng. Just nu hemmalaget i förarsätet och med match på söndag borta mot topplaget Mora som väntar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista