Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio
AIK hade ett stort bortastöd i Norrköping. Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio
Ishockey

Vita Hästens hemmasvit bruten

Kapten Henrik Bankelius: Jag tycker att vi gör en grymt bra match en bra bit in i andra
3:20 min

AIK blev till slut för svåra för Norrköpingslaget under söndagseftermiddagen. En 2-0 ledning efter halva matchen räckte inte för att få några poäng med sig från toppmatchen.

Vita Hästen är ett av allsvenskans bästa hemmalag och det visade man under matchens första halva. Det var pigga ben på de allra flesta hemmaspelare och det visade sig på resultattavlan. Publiken, i den till dagen utsålda Himmelstalundshallen, var om möjligt lika pigga och vid första periodens slut var det hemmaledning på både is och läktare. 

I periodpaus var ställningen 2-0 och Hästens mål gjordes av Marcus Eriksson och kapten Henrik Bankelius. I samband med Erikssons mål uppstod ett mindre tumult i utkanten av bortasektionen då en eller flera bortasupportrar försökte ta sig över avspärrningarna, men detta avstyrdes snabbt. I övrigt var det en härlig match på läktarna med två klackar som tog i under alla 60 minuter.

Halvvägs in i den andra perioden förändras matchbilden totalt. Detta sker i samband med att hemmalagets Rickard Palmberg åker på ett matchstraff efter en hård tackling på AIKs Jacob Spångberg. Som följd tvingas Vita Hästen spela med en man mindre under hela fem minuter och detta utnyttjas till fullo av gästerna med två gjorda mål. 

- AIK har visat sig vara ett riktigt bra lag den här säsongen och vi gör en så pass bra match så långt in i matchen och har en bra ledning. Det är bittert, det är riktigt bittert, sade kapten Bankelius efter matchen.

Den förändrade matchbilden skulle vara resten av matchen för innan den sista perioden hunnit fylla 38 sekunder hade AIK gjort 3-2, även det under en hemmautvisning. Hästen repade sig aldrig och matchen slutade 3-5.

Redan på måndag väntar en ny hemmamatch och Bankelius har redan siktet inställd på matchen mot Mora.

- Vi har alltid våra supportrar i ryggen och vi känner oss trygga här hemma, det får bli Mora som får ta skiten efter den här bittra förlusten, sade en revanschsugen hemmakapten.

 Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".