Basket. Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio
Jesper Sundberg är aktiv vid sidlinjen. Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio
Basket

Klar hemmaförlust för Dolphins

4:42 min

Det var upplagt för en jämn match i damernas basketliga mellan sjundeplacerade Dolphins och sjätteplacerade Alvik, men det blev en ensidig historia där Dolphins var numret för små. 

Lagens två tidigare möten under säsongen har slutat med knappa vinster för Stockholmslaget men dagens match följde inte samma mönster.

Dolphins satte matchens två första poäng. Sedan var det Alvik för hela slanten. Med elva raka poäng såg gästerna till att ta tag i taktpinnen direkt för att sedan inte släppa den under resten av matchen.

 - Det är utvecklande för oss att spela mot den här typen av lag som verkligen försöker spela strukturerat men samtidigt gör det med en högre fart än vad vi själva gör, sade Dolphins tränare Jesper Sundberg efter matchen.

Farten var den största skillnaden mellan de båda lagen. Alvik, med sina två nya amerikanskor i spetsen, kontrade matchen igenom och straffade Dolphins så fort man tappade bollen.

- Det är deras sätt att spela. De vill springa och det är det vi inte riktigt lyckas att få bort. Vi vill istället hålla koll på tempot och dra ner tempot och det är det vi inte lyckas med idag, menade lagkapten Anna Stern var anledningen till dagens förlust.

Trots de stora siffrorna, som till slut skrevs till 64-88, var tränare Sundberg inte allt för nedslagen. Han fokuserar redan nu ännu längre fram i tiden.

- För oss är det viktigt att våra unga spelare får lira mot bra motstånd och göra saker rätt och utvecklas så att vi med tiden kan bli bra. Kommer vi etta kommer vi etta, kommer vi nia kommer vi nia, det spelar inte så stor roll i år, sade Sundberg.

Nästa helg reser Dolphins till Umeå för ett dubbelmöte med Udominate. En match på lördagen och en match på söndagen. Umeålaget ligger för närvarande på en andraplats i tabellen och om den förblir oförändrad efter de sista omgångarna, kan det bli så att det blir ytterligare några resor till Umeå för norrköpingslaget då tvåan möter sjuan i slutspelet.

- Det är klart att man tänker vilka vi helst vill möta i ett slutspel men nu gäller det att kunna plocka någon placering upp och ta match för match så länge, sade kapten Stern på frågan om hon redan börjat fundera på potentiella slutspelsmotståndare. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista