Vita Hästen jublar framför fansen. Foto: Christina Turesson/Sveriges Radio
Vita Hästen lyckades hemmabesegra Mora med 2-1 efter straffar. Foto: Christina Turesson/Sveriges Radio.
Hockeyallsvenskan

Vita Hästen straffade Mora

3:48 min

Vita Hästen hemmaslog Mora efter straffläggning med 2-1 i Hockeyallsvenskan under måndagskvällen.

2518 åskådare i Himmelstalundshallen fick se Vita Hästen segra med siffrorna 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0).

Det var Norrköpingslagets åttonde raka straffseger den här säsongen. Några högre kvalitetsmässiga höjder nådde dock aldrig måndagskvällens match. Vita Hästen-centern Joachim Nermarks 1-1-mål var dock en behållning. Frilägesavslutet satt i krysset – och föregicks av en tunnel på Morabacken Kevin Gagné.

– Garanterat mitt snyggaste för säsongen. Ett av karriärens också, sa Nermark till P4 Östergötland efter matchen.

Hemmalaget hade ett flertal numerära överlägen – bland annat ett i förlängningen – som hade kunnat avgöra matchen under ordinarie tid. Men så blev icke fallet. Och insatsen från Vita Hästen i stort var Nermark inte särskilt nöjd med.

– Över hela matchen tycker jag inte det är någon stark insats så det är skönt att vi fick två poäng, tyckte Nermark.

Hur som helst befäster Vita Hästen sin position på den övre tabellhalvan. Laget är i en haltande tabell femma med sina 69 poäng och ligger alltjämt klart bra till för playoff-spel efter grundserien. Det som kan komma bli helt avgörande för detta är vad som väntar framöver – nämligen fyra raka bortamatcher. I kronologisk ordning Sundsvall, Asplöven, Björklöven och Almtuna. Tre resor modell längre med andra ord.

– Det ska bli kul att åka iväg en sväng med laget. Fyra jätteviktiga matcher, där det är viktigt att vi får med oss så mycket poäng som möjligt som vi kan ha i ryggen när vi kommer tillbaka till ”Himpa” (Himmelstalundshallen) igen, avslutade Nermark.

Det avgörande straffmålet stod Victor Crus Rydberg för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista