Maj Monet. Foto: Johannes Hallman
Maj Monet. Foto: Johannes Hallman
#Östgötahitten

Östgötahitten vecka 6 - Maj Monet

Maj Monet - Blanka Ögon
3:23 min

Maj Monet med Blanka Ögon blir åttonde låten ut i #Östgötahitten. Maj Monets musik har beskrivits som en svävande mish-mash av elektronisk pop och långsam funk.

På fredag blir det lite speciellt i Östgötahitten då Where's The Music är i stan och vi kommer att sända live därifrån kl 17:00. Maj Monet kommer att spela inför sitt gig på kvällen och hinner även med en intervju av Stefan Lindeberg.

Maj Monets musik har beskrivits som en svävande mish-mash av elektronisk pop och långsam funk. Från okänd popgrupp till ett utsålt Debaser Medis. Maj Monets resa har minst sagt gått snabbt efter ett hyllat samarbetet med Den Svenska Björnstammen i form av låten Country.

Nu släpper bandet singeln Blanka Ögon, producerad tillsammans med Kim Dahlberg (Den Svenska Björnstammen) En dansant skildring av tillvaron i en mellanstor svensk stad, säger Johan Schön.

Maj Monet består av Johan Schön, Signe Bankefors och Love Frisendahl.  Trions poetiska texter varvat med musikens öppenhet inför olika musikaliska influenser förflyttar en till arbetarstaden Norrköping där gruppen växte upp.

Maj Monet kan närmast upplevas live under Where´s the Music i Norrköping på fredag. Lagom till våren väntas dessutom en rykande färsk debut-ep.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".