Muharrem Demirok (C), vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.
Arkivbild: Sveriges Radio

Centern tänker inte fälla regeringen

3:35 min

Idag inleds Centerns kommundagar i Karlstad. En rundfrågning inom partiet visar att det inte finns något stöd för att lansera en gemensam alliansbudget tillsammans med SD. 

– Man måste kunna svara på frågan vad som händer sedan om man bestämmer sig för att fälla regeringen. Det finns inget majoritetsalternativ som heter Alliansen i riksdagen längre. I så fall måste vi ta stöd av partier som man inte ens bör ta i med tång. Det är inte aktuellt att ta stöd av SD, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd i Linköping.  

Innan mötet drar igång på fredag förmiddag passar centerpartistiska kommunalråd från hela landet på att träffas och det absolut största samtalsämnet just nu är migrations- och integrationsfrågan, menar Muharrem Demirok, kommunalråd i Linköping. Han säger att den är på allas läppar hela tiden. 

– Har man varit på ett asylboende blir man otroligt berörd, och att då känna att man har stöd från andra är otroligt bra för en själv. Vi är annars för dåliga på att stötta varandra inom politiken. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista