Michael Österlund. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Michael Österlund. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Ekochef blir ny områdeschef i Sveriges Radio

Den biträdande Eko-chefen Michael Österlund blir ny områdeschef i Sveriges Radios område Öst, där bland annat P4 Östergötland ingår.   

Området innefattar P4-kanalerna Östergötland, Kalmar, Jönköping och Kronoberg. Michael Österlund tillträder sitt nya uppdrag den första april.

Nuvarande områdeschef Marit Andersson lämnar på egen begäran sin tjänst som områdeschef Öst för annat uppdrag inom Sveriges Radio. 

– I Michael Österlund får kanalerna i Öst en av företagets mest meriterade chefer, säger programdirektör Björn Löfdahl. Med sina erfarenhet av ekonomijournalistik, lokal journalistik och flera roller i Ekots ledning får område Öst en stark och kunnig chef. 

Michael Österlund har under de senaste tolv åren haft flera olika chefsbefattningar inom Sveriges Radio och har de senaste drygt åtta åren ingått i Ekots redaktionsledning. 2006-2007 var han kanalchef vid P4 Västmanland. 

På Ekot har Michael Österlund har varit ekonomireporterchef, utvecklingschef och under fyra år biträdande Ekochef och nyhetschef. Under en period var han även publiceringschef.

Under andra halvåret 2015 har Michael Österlund varit tillförordnad Ekochef och ansvarig utgivare. 

– Ekot är en fantastiskt arbetsplats med oerhört kompetenta medarbetare. Jag har alltid älskat att gå till jobbet och kommer att sakna det här stället väldigt mycket. 

Samtidigt känner jag att det är dags för mig att göra något nytt och när möjligheten i Öst dök upp så kände jag entusiasmen bubbla i mig. 

– P4 är så oerhört viktigt för det lokala livet runt om i Sverige och är en mycket viktig del av Sveriges Radio. Det ska bli jätteroligt att få arbeta med utvecklingen av journalistiken i område öst, som även gör en hel del riksproduktion. 

– Jag kommer själv från Jönköpings län och den kopplingen gör det här uppdraget extra kul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista