Polisens insats efter skottlossningen i Hageby i Norrköping. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Polisens insats efter skottlossningen i Hageby i Norrköping. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Norrköping

Man begärs häktad efter mordet i Hageby

1:28 min

En av de två män som misstänks ha mördat en 20-årig man och skottskadat en 34-åring i Hageby i Norrköping för två veckor sedan har gripits.

Mannen anmäldes sig själv vid en polisstation i stockholmstrakten i fredags eftermiddag. Han förhördes i går i närvaro att sin offentliga försvarare. Han har varit anhållen i sin frånvaro och åklagaren har nu begärt honom häktad.

– Jag vill inte kommentera något om min klients inställning till brottet förrän efter häktningsförhandlingen imorgon, säger 31-åringens advokat Peter Lindqvist till P4 Östergötland.

31-årigen är sedan tidigare dömd för försök till dråp i samband med sammandrabbningen mellan två kriminella gäng utanför restaurang Deli i Norrköping sommaren 2011. Han friades i tingsrätten men dömdes till fem års fängelse i Göta Hovrätt för försök till dråp.

Polisen jagar ytterligare en man som är i 40-års åldern som även han är misstänks för inblandning i händelsen. 

20-åringen utsattes redan i oktober för ett mordförsök. Den 27 januari skulle han vittna mot en man, som enligt polisen hör till Hells Angels-sfären, som stod åtalad för mordförsöket.

Enligt åtalet umgicks 20-åringen med personer i Outlaws-sfären. Även 34-åringen har hört till Outlaws och under en längre tid har det funnits en konflikt mellan motorcykelklubbarna Hells Angels och Outlaws i Norrköping, enligt polisdokument, skriver TT.

Häktningsförhandlingen äger av säkerhetsmässiga skäl rum i Norrköpings polishus imorgon klockan 10.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista