If I Ruled The World. Foto: Kaja Bruskeland
If I ruled the world. Foto: Kaja Bruskeland
#Östgötahitten

Östgötahitten vecka 7 - If I ruled the world

If I ruled the world - First song
3:25 min

If I ruled the world med "First song" blir nionde låten ut i #Östgötahitten. IIRTW är ett internationellt samarbete mellan fem dedikerade och kreativa personer som önskar att deras musik både ska beröra dig och samtidigt bara vill leva dig in i musiken.

Gruppens två svenska sångare, Kristoffer Asknes och Mats Lideborg menar att IIRTW är ett resultat av många års vänskap. Efter att ha vuxit upp tillsammans i metropolerna Vadstena och Motala så reste de bägge ut i världen för att försöka leva på musiken. Femton år senare och tre kontinenter senare så sammanstrålade deras vägar igen. Tankar om att äntligen göra något tillsammans igen startade våren 2014 och detta blev starten och grunden till IIRTW.

För att få bandet komplett så fick dom med sig Kristoffers bror Johan Edvardsson, deras gemensamma vän Jonnie Andersson och Lideborgs Amerikanska fru Summer Masuda.

Det självbetitlade albumet beskriver de själva som ett helt knippe starka poplåtar där texterna är personliga, med drivande gitarrsolon, 80-tals synther, stark vokal och stora refränger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".