Stor affisch på Värmekyrkan för musikfestival Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Musikfestival i Industrilandskapet Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Norrköping

Mobilt polishus under musikfestival

Insatschefen: Folk ska känna sig trygga
1:26 min

Polisen kommer att ställa upp en husbil i Hörsalsparken som ska fungera som ett poliskontor under festivalen Where´s the Music. 

Polisen kommer också att röra sig bland festivalbesökarna och arrangörens ordningsvakter och säkerhetspersonal finns också på plats. Arrangören räknar med att 5000 besökare kommer till festivalen.

Initiativet till att ställa upp en husbil i Hörsalsparken kommer från Niclas Hyttbro som är insatschef under festivalen.

– Om vi är synliga kan vi förebygga problem som kan uppstå vid sådan här tillställningar. Folk ska känna sig trygga säger Niclas Hyttbro.

Polisen kommer också att röra sig bland festivalbesökarna och arrangörens ordningsvakter och säkerhetspersonal finns också på plats på festivalområdet.

Förutom konserter kommer också olika föreläsningar och diskussioner att hållas. En av programpunkterna ska handla om trygghet på större musikarrangemang. En aktuell fråga efter att unga kvinnor som stått i publikhavet vid större tillställningar blivit sexuellt ofredade.

Niklas Westergren är marknadschef på arrangören FKP Scorpio som även står bakom Bråvalla Festival.

– Vi tar säkerheten på största allvar och man blir aldrig färdig med säkerhetsarbete för det utvecklas hela tiden säger Niklas Westergren.

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".