Jennifer Mayer. Foto: Rosmari Karlsson/Sveriges Radio
Jennifer Mayer. Foto: Rosmari Karlsson/Sveriges Radio
Linköping

Projekt ger jobb åt personer med funktionsnedsättning

1:19 min

Projekt LikaOlika vill ge personer med funktionsnedsättning en möjlighet att komma ut i arbetslivet. Nio personer har nu erbjudits arbete som ledsagare i ett unikt arbetskooperativ på Universitetssjukhuset i Linköping. 

– De ska ledsaga personer som har någon form av funktionsnedsättning eller som har svårigheter att ta sig runt på sjukhuset, säger Jennifer Mayer, projektledare för arbetskooperativet.

Projekt LikaOlika har funnits sedan 2012 och syftet är att ge personer med funktionsnedsättning en möjlighet att komma ut i arbetslivet. På måndag startar introduktionen för de nio anställda.

LikaOlika är ett samverkansprojekt där handikappföreningarna Östergötland samarbetar med Region Östergötland, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, handikappidrotten med flera.

Inom kort kommer anställda inom Region Östergötland och politiker att utbildas om tillgänglighet och tillgänglig arbetsmarknad i Östergötland.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista