Jakob Lilja
Jakob Lilja, LHC. Foto: Stefan Jerrevång / TT
Ishockey

Ovanligt att matchhändelser utreds som misshandel

0:33 min

Åklagare har startat en förundersökning om misshandel i utredningen kring hockeyspelare Jakob Lilja efter en händelse förra säsongen. Det är extremt ovanligt enligt Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.

Linköpingsspelaren Jakob Lilja spelade för Rögle förra säsongen och fick både matchavstängningar och böter för att under en match stött en klubba i nacken på en Malmöspelare.

Det som nu sker är extremt ovanligt enligt Tommy Boustedt. Och även om han inte vill säga om det är rätt eller fel av åklagaren att inleda en förundersökning just i det här fallet så säger han att det givetvis finns en gräns där ishockeyns eget bestraffningssystem inte räcker till.

– Det finns enligt lagstiftning något som säger att ger man sig in i leken får man leken tåla. Idrotten har enligt lag speciella regler. Var den gränsen går det är upp till de rättsvårdande myndigheterna att avgöra. det är självklart att det finns en gräns någonstans. Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista