Scenbygge inför Melodifestivalen i Himmelstalundshallen i Norrköping.
1 av 3
Scenbygge inför Melodifestivalen. Foto: Lotta Ederth/Sveriges Radio
Micke Lindström, teknisk produktionsledare Blixten & Co, och Cecilia Zollitsch, produktionsledare SVT.
2 av 3
Micke Lindström, teknisk produktionsledare Blixten & Co, och Cecilia Zollitsch, produktionsledare SVT. Foto: Lotta Ederth/Sveriges Radio
Stolar till publiken i Himmelstalundshallen.
3 av 3
Foto: Lotta Ederth/Sveriges Radio
Norrköping

Himmelstalundshallen förbereds för Melodifestivalen

4:03 min

11 kameror, 16 ton ljusanläggning och 1,6 km kabel är nu på plats i Himmelstalundshallen i Norrköping inför den tredje delfinalen av Melodifestivalen. I dag släpptes media in för att titta på scenbygget.

Totalt åker just nu 14 långtradare med högtalare, lampor, scen och dekor land och rike runt när Melodifestivalen är på turné. På lördag är det dags för delfinal nummer tre och i morgon börjar artisterna att repetera på plats i Himmelstalundshallen.

Redan nu är det mesta klart när det gäller scenen, berättar den tekniske produktionsledaren Micke Lindström:

– Allt det vanliga är klart, men nu görs de sista ”extragrejerna” som tyger som kommer ner från taket, LED-grejer eller kuber man står i och sådant, säger Micke Lindström.

Arenan i Norrköping är ganska liten. Vilken är skillnaden att bygga en scen här jämfört med de andra platserna?

– Ja, det är lite mer logistik här. Det är mindre plats i arenan för att göra av med tom-emballage, till exempel, och så är det lite lågt i tak, men vi får plats i alla lokaler och scenen byggs likadant på alla platser. Det funkar bra att bygga i Himmelstalundshallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista