Åklagare Annika Tiensuu.
Åklagare Annika Tiensuu. Foto: Sofia Strindvall/Sveriges Radio
Norrköping

Tonåringar misstänks för grova våldsbrott

Åklagare: Tack och lov att det inte är helt vanligt med så unga förövare
1:10 min

Tre tonåringar - 16 och 17 år gamla - har anhållits av åklagare misstänkta för grov misshandel, grovt rån och grov våldtäkt mot en ung man i Norrköping i höstas. 

Alla tre misstänks för de två första brotten och två av dem för det sistnämnda: grov våldtäkt. Och de misstänkta är ovanligt unga, menar kammaråklagare Annika Tiensuu: 

– Ja, usch! Tack och lov att det inte är helt vanligt. Vi blir lite förfärade över kombinationen av den unga åldern och graden av allvarlighet. 

Det var i oktober förra året som målsäganden, en ung man, utsattes för bl a knivhot och sexuellt våld vid en hamburgerrestaurang i Norrköping. I ett första skede greps tre andra personer misstänkta för brotten, men dessa har nu avförts från utredningen. 

Åklagaren vill inte berätta vad hon anser binder de tre nu anhållna till brotten. Och inte heller om det är aktuellt med häktning.

– Om misstankegraden är densamma eller stärks kan det bli aktuellt, säger Annika Tiensuu. 

Senast på fredag måste åklagaren fatta beslut om eventuell häktning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".