Fredrik Larsson, polisen.
1 av 3
Polisens insatschef Fredrik Larsson. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio
Lastbilsolycka vid Klinga.
2 av 3
Lastbilsolycka vid Klinga. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio
Mattias Brauns, insatsledare.
3 av 3
Mattias Brauns, insatsledare. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio
Norrköping

Lastbil med farligt gods välte vid Klinga

0:50 min

Nu ska lastbilen med farligt gods bärgas, som välte vid rastplatsen Klinga vid E4 utanför Norrköping på torsdagsförmiddagen. Ett stort område har varit avspärrat.

Just nu inväntar man personal med särskild kompetens som är på väg till olycksplatsen vid Klinga utanför Norrköping, för att ordna med omlastning av det farliga ämnet som finns i den välta lastbilen.

Vid 13-tiden gjorde räddningsledaren bedömningen att den hamburgerresturang och bensinmack som utrymdes vid rastplatsen kunde återuppta sin verksamhet, och avspärrningarna minskades till 100 meter runt den drabbade lastbilen.

Det var vid tiotiden som den polskregistrerade lastbilen välte i samband med att den skulle vända vid bensinstationen vid rastplats Klinga.

Lastbilen började läcka diesel och Räddningstjänsten stoppade läckan.

Men lastbilen är lastad med fyra stycken tusenliters fat av ett ämne som till en början var okänt för Räddningstjänsten. Fordonet saknar tydlig märkning om vad lasten innehåller. 

Efter några timmar kunde räddningspersonalen konstatera att ämnet är giftigt men att avspärrningarna kan krympas.

Bärgningsarbetet kommer att pågå hela eftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista