Tekning mellan Anna Wiman Linköping och Moa Schilström Rönnby
Tekning mellan Anna Wiman Linköping och Moa Schilström Rönnby Foto: Alexander Rudensten/sverigesradio
Innebandy

Tung förlust för Linköping i kampen om slutspel

"Vi gör det mesta rätt"
3:27 min

Linköping hade chansen att igen sätta sig i förarsätet om den sista slutspelsplatsen, men tyvärr räckte inte hemmalaget till mot sjätte placerade Rönnby.

Matchen inleddes på ett bra sätt för hemmalaget med mål efter cirka åtta minuters spel. Målet gjordes snyggt upp i krysset av 16 år (!) gamla Amanda Ljunggren, som därmed gjorde sitt andra mål i superligan i sin blott tredje match.

– Nu har vi ju lånat ut, dels har vi lånat ut Emma Söderström till IBF Linköping på dubbel licens och sen så har Amanda Larsson flyttat på sig. Då blev det ju en plats öppen i truppen och hon har tagit chansen och fortsätter göra det för tredje matchen i rad, så det är kul och se, säger huvudtränare Stefan Hedlund om unga Amanda.

Glädjen blev inte så långlivad för hemmalaget, bara tre minuter senare slarvades det i uppspelsfasen och Rönnbys Malin Wikström fick fri lejd fram mot mål och gjorde inga misstag. 1-1 var också resultatet efter den första perioden, trots att hemmalaget hade ett antal lägen under sitt två minuter långa powerplayspel i slutet av perioden.

I den andra perioden var det mer och mer bollövertag för bortalaget som skapade chanser. Dock var inte hemmalaget ofarliga i sitt kontringsspel eller när de fick hålla boll en stund. Men det var sedan återigen ett misstag från hemmalaget som bäddade för bortalagets ledningsmål. Libk fick en utvisning och var ovaksamma på det efterföljande frislaget som då resulterade i mål bara åtta sekunder in i det numerära överläget för bortalaget, 2-1 var då ett faktum.

– Typisk streckmatch vi bjuder upp till kamp, vi gör det mesta rätt, men det är små marginaler, det är små detaljer som avgör. Det är Rönnby som tar mest nytta av de här små misstagen eller småsakerna där mål skapas. När vi skapar riktigt bra lägen så bommar vi idag och då är det Rönnby som får åka hem med tre poäng. Det är riktigt surt faktiskt, säger en besviken hemmatränare Stefan Hedlund efter matchen

Underläge 1-2 inför den tredje perioden för hemmalaget och det blev inte enklare när man i numerärt överläge släppte in 1-3. Det kom en reducering i samma numerära överläge, men Libk var aldrig riktigt nära en kvittering.

Nästa match i kampen om en slutspelsplats är på hemmaplan mot Huddinge, som också är med och tampas och där finns dessutom en stor revansch att utkräva för Linköping.

– När vi summerar den här säsongen så tror jag att alla går tillbaka till Huddinge borta som säsongens magplask. Det är vi ganska glada att vår hemmapublik inte fick se. Det räcker med att ta upp den matchen, för där var vi verkligen inte nöjda med vår insats. Det är tre tappade poäng i den här jämna serien och med de i bagaget så hade tabelläget sätt annorlunda ut så att jag tror vi är riktigt revanschsugna för att göra en riktigt riktigt bra match, men vi vet att ingenting kommer gratis så vi måste jobba än hårdare ytterligare en vecka för att kunna ta tre poäng, säger huvudtränare Hedlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".