Två föreställningar på Ung scen Öst
1 av 3
Två föreställningar på Ung scen Öst: "Jag vill ha lyckliga slut" och "Det var en gång en Drama Queen". Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
AnnaLina Hertzberg konstnärlig ledare för Ung scen öst Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
2 av 3
AnnaLina Hertzberg konstnärlig ledare för Ung scen öst Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Paula McManus dramatiker och regissör Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
3 av 3
Paula McManus dramatiker och regissör Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Östergötland

Starka känslor och lyckliga slut i nya pjäser

3:32 min

Två nyskrivna pjäser är redo att spelas för den unga publiken i länet. Ung scen öst satsar också på att spela längre perioder i Motala och Finspång. 

Ung scen östs nya konstnärliga ledare AnnaLina Hertzberg har skrivit och regisserat pjäsen "Jag vill ha lyckliga slut" som beskrivs som en show om relationer,drömmar, längtan och framtid.

AnnaLina Hertzberg ville skriva om lyckliga slut utifrån att det inte alltid är så lyckligt jämnt. Hon har frågat barn som går på mellanstadiet och flyktingbarn om vad lyckliga slut är.

– Det blir inte alltid som man har tänkt sig men det är ok ändå säger AnnaLina Hertzberg.

Den andra pjäsen som kommer att turnera i klassrum i Östergötland är skriven av Paula McManus som tidigare gjort föreställningen Sexigt-på riktigt på Ung scen öst. Nu är det de yngre barnen som får en pjäs som handlar om känslor med namnet "Det var en gång en Drama Queen".

– Känslorna har låg status och visar man känslor så är man svag och jag ville göra en pjäs för att visa att det är väldigt viktig med känslor säger Paula McManus.

Urpremiär på "Det var en gång en Drama Queen" den 1 mars på Tanneforsskolan i Linköping. Pjäsen "Jag vill ha lyckliga slut" kommer att spelas i Linköping, Norrköping men även i Motala och Finspång.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista