Dolphins försvar bäddade för seger.
Dolphins kunde efter mycket om och men betvinga Uppsala. Albin Falk Hansson/Sveriges Radio. Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio.
Basket

Dolphins tillbaka på vinnarspåret

3:04 min

Tisdagskvällens seger med 72-70 på hemmaplan mot Uppsala i herrarnas basketliga innebar att Norrköping Dolphins bröt sin negativa trend på två raka förluster.

Segersiffrorna inför 739 åskådare skrevs slutligen till 72-70 (18-21, 18-10, 13-18, 23-21) mot en mycket välkämpande tabellåtta i Uppsala.

– Kanske inte så snyggt, men jag tycker ändå det påminde lite om slutspelsbasket, menade Mikael Lindquist, en av hemmalagets främsta för kvällen.

Dolphinscoachen Adnan Chuk var inne på samma linje efteråt.

– Mycket kampmoment. Kanske inte världens bästa match – men jäklar vad båda lagen fajtades, sa Chuk.

Dolphinscoachen lyfte fram hemmalagets rutin – med spelare som Mikael Lindquist – som en avgörande faktor.

– Vi sätter viktiga skott och stoppar Uppsala vid viktiga tillfällen på slutet, menade Chuk.

På minussidan, och på ämnet rutin, skadade sig amerikanske guarden Johnell Smith en bit in i den tredje perioden. En axel ur led där och därmed indisponibel i ett par veckor framöver.

Ligaspelet går för Dolphins del vidare på fredag med det ultimata testet. Närmare bestämt bortamatch mot ligaettan och regerande svenska mästarna Södertälje – enda laget Dolphins inte lyckats besegra den här säsongen.

– De är välorganiserade i både anfall och försvar. Det går inte att göra enkla misstag mot dem, då straffar dem en direkt. Vi måste komma ut fokuserade och spela både anfall och försvar, sa Lindquist med blicken mot fredagens toppmatch.

Vinsten gjorde också att Dolphins återtog andraplatsen bakom Södertälje, trots att östgötalaget har en match mindre spelad än trean Luleå.

Poängen, Dolphins: Joakim Kjellbom 23, Josh Hairston 14, Mikael Lindquist 13, Jaka Brodnik 13, Rickard Eriksson 5, Johnell Smith 4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista