Polisbil. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Norrköping

Flera rån i Norrköping på onsdagskvällen

På onsdagskvällen skedde tre personrån i centrala Norrköping inom loppet av några timmar. Flera gärningsmän ska ha varit inblandade och en pojke i 15-årsåldern har gripits misstänkt för ett av rånen. 

Vid åttatiden på onsdagskvällen blev en ung man hotad och rånad på pengar, mobil och sin jacka vid Stadsbiblioteket. Enligt polisen var det två eller tre gärningsmän som sedan flydde från platsen.

Knappt två timmar senare rånades en kvinna på pengar av två gärningsmän i Ljuraparken. Enligt uppgifter ska den ena gärningsmannen haft en kniv som användes för att hota kvinnan.

Strax innan midnatt inträffade det tredje rånet i Norrköping. Då blev en 17-årig pojke omringad av flera män på Ljuragatan som tvingade till sig pojkens telefon och pengar. Gärningsmännen kan ha varit så många som fem stycken.

Eftersom rånen begicks nära varandra både i tid och plats kan polisen inte utesluta att de hänger ihop. Än så länge finns inga misstänkta gärningsmän. Ingen av de som rånades fick några fysiska skador.

En pojke i 15-årsåldern har än så länge gripits misstänkt för rån i närheten av Stadsbiblioteket. Han ska nu förhöras på polisstationen.

 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista