Sångaren i bandet Nicklas Brandström.
Sångaren i bandet Nicklas Brandström. Foto: Mikael Blom.
#Östgötahitten

Elweroth sjunger om tankar från livet

5:49 min

Elweroth med Din fan är den elfte låten ut i #Östgötahitten. Bandet beskriver själva sin musik som ”Ångest när den är som bäst”, men ”svängig ångest”.

Gitarrplink och låtskrivandet började tidigt i Nicklas liv, han var tio år när han fick sin första gitarr. Låtarna har fötts under årens lopp. Dom bearbetar och fungerar som en form av terapi.

När Nicklas var runt 30 fick han frågan om han ville spela in en skiva och så blev det. Första skivan ”en näve smärta” släpptes 2008. Något band fanns inte då utan det är musiker från lite olika band som har varit med och lagt instrument.

Nästa skiva ”okänd mark” släpptes 2013 och då var det med bandet som tillkom efter första skivan.

2015 gjordes en nyinspelning på låten ”din fan” från första skivan med ett lite snabbare tempo och en video som snurrar på youtube.

Det nuvarande bandet består utav sju medlemmar. Det är Mikael Blom som spelar bas, Tom Poikela (Gräsrot) som spelar piano och Janne Karlsson (Kalle Baah) som spelar trummor i Elweroth, Nicklas Brandström på gitarr och sång, Martin Karlsson på elgitarr och Camilla Brandström som körar och spelar munspel när lusten faller på och så har bandet Sebastian Pettersson som också spelar trummor då Janne inte kan.

Texterna handlar om livet så som det kan vara upp och ner, ibland är det jävligt bra och ibland är det bra jävligt…

Såhär säger de själva: 

- Alla bär på en historia och våra låtar handlar om några utav dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista