Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Norrköping.

Bebis lämnades på Migrationsverket

Verksamhetschef på socialförvaltningen: Beroende på situation kan barnet placeras i ett familjehem
0:41 min

En kvinna lämnade ifrån sig en bebis i Migrationsverkets lokaler i Norrköping på torsdagseftermiddagen. Kvinnan förklarade att hon skulle besöka toaletten, men hon kom aldrig tillbaka. Barnet har nu lämnats till en jourfamilj.

Den kvinna som fått en okänd bebis i famnen överlämnade då barnet till en säkerhetsvakt. Vakten förstod efter ett tag att något inte stod rätt till och då upptäcktes en lapp på barnet.

"Ta hand om mig och mina syskon", stod det på lappen som var skriven på franska.

– Vi har inte hittat några andra barn som saknar mamma. Vi har lämnat över ärendet till socialtjänsten, säger vakthavande polisbefäl vid Christer Wiktorsson i Östergötland.

En handläggare från socialtjänsten kom till Migrationsverket och hämtade barnet, som ska vara under ett år gammalt.

Barnet har nu placerats i en jourfamilj. 

– När ett barn placeras i en jourfamilj så görs en bedömning hur långvarig placeringen kan bli. Utifrån de alternativen kan man sedan övergå till ett familjehem under en längre tid, säger Åsa Karlsson som är verksamhetschef på socialförvaltningen i Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".