Brandbil närbild förardörren öppen, redo för larm. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Linköping

Fyra bränder i Ryd under samma kväll

0:49 min

Det brann på fyra platser i stadelen Ryd i Linköping i går kväll. Polisen tror att det kan handla om sportlovslediga ungdomar som startat bränderna.

Den allvarligaste branden var i en husvagn. Husvagnen som innehöll flera gasolflaskor stod mycket nära en byggnad men räddningstjänsten lyckades släcka den innan branden spred sig.

Efter branden i husvagnen kom larmen tätt inpå varandra, inom bara några minuter sattes två sopbyggnader i brand och till sist en garagelänga.

Länsvakthavande befäl Torbjörn Lindqvist vid polisen säger att det inte finns några misstänkta men att det ligger nära till hands att tro att det rör sig om ungdomar som har sportlov.

Inga människor skadades i bränderna. Polisen rubricerar brotten som skadegörelse genom brand. Branden i husvagnen klassas även som fara för annan och branden i garagelängan som mordbrand.

– Det finns så vitt jag vet ännu inga misstänkta, men det kan röra sig om yngre personer som kanske är sportlovslediga och har för lite att göra, säger Fredrik Kliman som är polisens presstalesperson i Östergötland.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som vet något om de här bränderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista