The Shoo Shoo Sisters är vinnare av Svensktoppen nästa 2015. Foto: Andreas Tosting/Sveriges Radio
The Shoo Shoo Sisters vann Svensktoppen nästa 2015. Foto: Andreas Tosting/Sveriges Radio
Svensktoppen nästa Östergötland

Är det din tur att nå en miljonpublik med din musik?

Mellan 1 mars till 1 april 2016 kan låtskrivare och artister skicka in tävlingsbidrag till årets upplaga av Svensktoppen nästa och chansen att vara med i P4:s stora musiktävling.

Mejla ditt bidrag till svensktoppennasta.ostergotland@sverigesradio.se 

Perioden 1/3-1/4 2016 tar P4:s lokala kanaler emot nyskrivna och nyinspelade originallåtar från både nya och etablerade låtskrivare och artister. För de som sedan väljs ut av jurygrupper för vidare tävlan väntar bland annat radiospelningar i P4 och lokala delfinaler inför publik. Den direktsända riksfinalen rymmer åtta slutliga finalister och arrangeras senare i sommar.

Låten - max fyra minuter
För dig som vill ta chansen att vara med och tävla i den nionde årgången av Svensktoppen nästa börjar det bli hög tid att skriva klart och spela in ditt tävlingsbidrag.

Låten får vara max fyra minuter, vara inspelad i studiomiljö (inte live) och får inte vara publicerad eller spelad före 1/1 2016. Mejla ditt bidrag till:

svensktoppennasta.ostergotland@sverigesradio.se 

Förra årets vinnare
845 tävlingsbidrag skickades in till Svensktoppen nästa förra året. Runt 125 artister tävlade lokalt på scener landet runt och åtta slutliga finalister tävlade i direktsändning från stora scenen på Liseberg i Göteborg. Förra årets vinnare hette Michael Fannon och tävlade för P4 Uppland med låten Kommer tid, kommer råd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".