Kristina Edlund (S) och Paul Lindvall (M)
Linköpings ledande politiker har enats över partigränserna om hur diskussionerna med Sverigeförhandlingen ska fortsätta. Foto: Lotta Ederth/Sveriges Radio
Linköping

Tunnelalternativet lever fortfarande

1:49 min

Linköping har inte gett upp hoppet om en järnvägstunnel under staden, trots att någon sådan inte fanns med i det första förslaget från Sverigeförhandlarna. Nu svarar kommunen på budet. 

Linköping har ju länge förespråkat en järnvägstunnel under stadskärnan, något som inte nämndes över huvud taget i budet från Sverigeförhandlingen för en månad sen, men trots det har inte kommunen lämnat tanken på en sådan. 

– Jag utesluter inga lösningar och inväntar vad Trafikverket och förhandlarna kommer tillbaka med, avslutar Kristina Edlund (S). 

Idag, en månad efter Sverigeförhandlingens första bud, är det ändå gladare miner hos kommunpolitikerna i Linköping när de betänker att vissa kommuner körs förbi helt och hållet av höghastighetstågen. 

– Vi får vara glada för den centralt placerade stationen med ett höghastighetsstopp, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S). 

Den 15 mars kommer Linköpings kommun att skicka ett första svar till Sverigeförhandlingen. 

Lotta Ederth
lotta.ederth@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista