Uppkast i matchen mellan Dolphins och Nässjö
Uppkast mellan Dolphins och Nässjö i Stadium Arena Foto: Alexander Rudensten/sverigesradio
Basket

Sekunddrama när Dolphins föll mot Nässjö

"Helt okej match för att bara vara åtta spelare"
1:34 min

Med bara 26 hundradelar kvar av matchen gjorde bortalaget de två poäng som betydde att de kunde ta hem segern i matchen med 75-74.

Det var en match som svängde både en, två, tre, fyra och till slut ett femte gång. Den sista gången till bortalaget Nässjös fördel med under sekunden kvar på matchklockan.

– Väldigt bra match nästan genom hela slutet, det är väl bara lite otur att (Filip) Djuran får i den där sista. Men annars gör vi en helt okej match för att bara vara åtta spelare på banan, säger Tim Schüberg som inte spelade i kvällens match.

Anledningen till att Schüberg och dessutom inte heller Johnell Smith och Zarko Jukic spelade var på grund av skador och sjukdom. Dock finns det flera spelare som kliver fram i deras ställe. Bland dessa var i dagens match Jaka Brodnik och Felix Terins de som stack ut mest med 11 respektive 6 poäng i matchen.

– Väldigt mycket, det ger mycket karaktär, det blir mycket karaktär spel som det handlar om när vi andra är borta då måste andra steppa upp och göra det. Så det är väldigt roligt att se faktiskt. Jätteroligt, säger Tim om att de ovan nämnda spelarna tar chansen.

Tung förlust för hemmalaget i jakten på andraplatsen i tabellen, dock kan man fortsätta att glädjas åt att en spelar som Felix Terins visar att han är och räkna med trott sin inte ens 18 år fyllda. Han betonar själv hur mycket lärdom det finns att ta från matcher där alla på planen är mer än fyra år äldre än han själv, en stor del också ännu äldre.

– Otroligt mycket, otroligt mycket. De kommer med sina veterantips under träningar. De behöver inte spela så jättehårt, de vet sina veteranmoves, hur man ska gå och när man ska gå. Så det är mycket kul att se och lära, säger Felix om möjligheten att få träna med till exempel Joakim Kjellbom och Mikael Lindqvist.

Nu återstår två matcher av grundserien mot Sundsvall och Jämtland innan det som verkligen spelar roll börjar, slutspelet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".