Elouise framför sin andra låt "Shooting Star"
1 av 3
Elouise framför sin andra låt "Shooting Star" Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Elouise.
2 av 3
Elouise. Foto: Emma Lagerbäck
Elouise arbetar just nu med en kommande platta.
3 av 3
Elouise arbetar just nu med en kommande platta. Foto: Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
#Östgötahitten

Elouise har hittat sin stil inför kommande album

Elouise framför "Cureless Disease" live i studion
3:17 min

Cureless Disease med Elouise är den trettonde låten ut i #Östgötahitten. Hon säger själv att det är lättare att sjunga än att prata om saker och ting.

Lyssna på hela intervjun och låten "Shooting Star" längst ned i artikeln

Emma Lagerbäck, som går under artistnamnet Elouise, är 29 år och uppvuxen i Kolmården utanför Norrköping. Hon började sin musikaliska resa tidigt, med de gamla hederliga mim-tävlingarna, teater, musikaler och körer. För att sedan börja spela ute och som trubadur på fester.

2010 flyttade hon till Stockholm och började jobba på en skiva som aldrig färdigställdes, och fick också möjligheten att gästa som sångerska i ett vitryskt band och åkte även iväg till Vitryssland och gjorde Tv-shower och radio. Sina rötter har hon i pop och rock men är verkligen en allätare och har jobbat en del med House/EDM-artister och skrivit och sjungit in låtar. Låtarna har mest spelats utomlands men inte fått nåt direkt genomslag här hemma.

Musiken har alltid varit ett sätt för henne att uttrycka och ventilera sina känslor och händelser som på ett eller annat sätt måste få komma ut. Hon säger själv att det är lättare att sjunga än att prata om saker och ting. Nu skriver hon på sin platta, samtidigt som hon startat eget företag som låtskrivare tillsammans med producenten Simon Jacobsson och mastraren Greger Lindberg, där de har låtskrivarsamarbete med bland annat Japan.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".