Fiberkabel på rulle. Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Fiberkabel. Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Östergötland

23 miljoner till bredband på landsbygden

0:29 min

Länsstyrelsen har nu beslutat om stöd till elva olika projekt som handlar om att bygga ut bredband på landsbygden. Totalt delar Länsstyrelsen ut drygt 23 miljoner kronor till de elva projekten som sammanlagt ska bli till 19 mil fiber i länet.

Östergötland har fått 100 miljoner kronor av jordbruksverket för att bygga  bredband på landsbygden. Pengarna är en del av landsbygdsprogrammet  och de första ansökningarna kom in redan 2014, men det är först nu som pengarna kan betalas ut.

– Vi räknar med att kunna besluta om vilka projekt som ska får del av de resterande pengarna senast i april, säger Jonas Jernberg, som är bredbandskoordinator på Länsstyrelsen.

Länsstyrelsen hoppas också på ytterligare pengar under hösten. Ett projekt kan få stöd med 60 procent av kostnaderna. De projekt som hittills fått stöd drivs av både kommuner, privata bolag och föreningar.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista