Foto: Titti Elm Sveriges radio
Kocken Marcus Andersson Foto: Titti Elm Sveriges radio
Östergötland

Östgötakockens bästa tips för vegetarisk mat

"Peppar tar bort den naturliga smaken av det du äter"
1:38 min

– Att äta vegetariskt är att förädla grönsaker efter säsong, säger kocken Marcus Andersson. Han tror att många är osäkra när det gäller vegetarisk mat.


Årets Östgötakock Marcus Andersson ger sina bästa tips för en lyckad middag.

– Ugnsbaka en hel blomkål, riv över citronskal och hyvlat smör!
Nu i mars är det kål, rotfrukter och betor som är grunden i det vegetariska köket. Använd äkta mejeriprodukter och var försiktig med kryddorna, menar Marcus Andersson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".