Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Just nu
MC-förare till sjukhus efter olycka på Linköpings Motorbanan.
Östergötland

Östgötakockens bästa tips för vegetarisk mat

Publicerat torsdag 10 mars 2016 kl 14.36
"Peppar tar bort den naturliga smaken av det du äter"
(1:38 min)
Foto: Titti Elm Sveriges radio
Kocken Marcus Andersson Foto: Titti Elm Sveriges radio

– Att äta vegetariskt är att förädla grönsaker efter säsong, säger kocken Marcus Andersson. Han tror att många är osäkra när det gäller vegetarisk mat.


Årets Östgötakock Marcus Andersson ger sina bästa tips för en lyckad middag.

– Ugnsbaka en hel blomkål, riv över citronskal och hyvlat smör!
Nu i mars är det kål, rotfrukter och betor som är grunden i det vegetariska köket. Använd äkta mejeriprodukter och var försiktig med kryddorna, menar Marcus Andersson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".