Roshan Malalatunga och Nihal Mohamed
1 av 2
Roshan Malalatunga och Nihal Mohamed Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Diskussioner på mångfaldsdag i Mjärdevi Science Park
2 av 2
Diskussioner på mångfaldsdag i Mjärdevi Science Park Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Linköping

Mångfald ska utveckla företag

1:05 min

I Mjärdevi Science Park finns det idag 40 olika nationaliteter representerade bland de 300 företag som är verksamma i området. Att mångfald kan utveckla företag var budskapet under Diversity day.

En av föreläsarna var Linköpingsbon och hotelldirektören Roshan Malalatunga som valt att anställa personal med utländsk bakgrund.

Här i stan har vi 23 språk och det gör att våra internationella gäster har möjlighet att höra språken när de kommer till Linköping och det är viktigt.

Roshan Malalatunga kom själv från Sri Lanka för drygt tjugo år sedan. Han studerade på universitet och fick sedan arbete i ett företag där chefen vågade anställa honom. Nu anställer han själv personer som nyligen har kommit till Sverige.

– Under tiden lär dom sig svenska och samtidigt kan de försörja sin familj utan att vara en belastning för samhället och det tycker jag är en win-win situation för alla tre parter säger Roshan Malalatunga.

Att lyfta fram vilka möjligheter personer med olika bakgrund kan ha för ett företag var huvudtemat för mångfaldsdagen som projektledare Nihal Mohamed planerat.

– Man ska se alla dessa människor som en resurs och vi ska ta tillvara detta för att utveckla vårat land säger Nihal Mohamed.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista