Linköping

Studenter i bussolycka i Spanien

Rektor Helen Dannetun på Linköpings universitet har inga besked om att studenter från Linköpings universitet och Erasmusutbytesprogrammet där skulle vara drabbade i bussolyckan idag i Spanien.

– Vi håller på att gå igenom våra system för att se vilka av våra studenter som är inne i Erasmusprogrammet. 

– Vi håller på att gå igenom våra system för att se vilka av våra studenter som är inne i Erasmusprogrammet.  Men jag har inte hört något om att svenska studenter alls skulle vara drabbade, säger Helen Dannetun.

Fjorton personer har dött och ett 40-tal skadats i en bussolycka i Spanien idag då en buss med utländska studenter på väg till Barcelona från en festival i Valencia kolliderade med mötande fordon.

Studenterna uppges tillhöra utbytesprogrammet Erasmus, men än så länge alltså inga besked om att studenter från Linköping skulle vara drabbade.

På Linköpings universitet säger kommunikationsdirektör Marithe Larsson att man ännu inte har några närmare uppgifter om olyckan eller om svenska studenter är berörda.

Enligt spanska medier kom bussen över på fel sida vägen och frontalkrockade med ett mötande fordon. Föraren av det mötande fordonet överlevde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista