Jonfred
1 av 2
Jonfred med Joppeh, Alfred och Johnny Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Jonfred och Joppeh.
2 av 2
Jonfred och Joppeh. Foto: Alfred EV
#Östgötahitten

Jonfred från Valdemarsvik vill göra all typ av musik

3:10 min

Jonfred med Nationen var den fjortonde låten ut i #Östgötahitten. Kusinerna som jobbar stenhårt, har som mål att starta många nya band och drömmen är att göra dansmusik ihop med kommunkollegorna i Titanix.

Lyssna på hela intervju med Jonfred längst ned i artikeln

Jonfred startade i oktober 2015 och består av två kusiner från Valdemarsvik, som släppt flera singlar och en EP sedan starten. Med sin låt "Leif GW" gick de in på Spotifys virala topp 50-lista under februari 2016, där de som bäst slutade på plats nio. Bandet blandar låtar och stilar och lär sig för varje dag som går. 

De älskar Valdemarsviks kommun där de bor tillsammans i ett kollektiv där de också skapar all sin musik. De gör allt själva och gillar samarbeten med andra ännu oetablerade artister från främst trakterna kring Valdemarsvik.

Några av deras samarbetspartner är Joppeh och Brukspojkarna som enligt bandet är ett samlingsnamn på projektet när andra Valdemarsviksbor gästar i studion.

Låten Nationen beskriver gruppen som en låt med ett bra budskap och som handlar om deras resa genom musikdjungeln och om att aldrig ge upp utan att kämpa på oavsett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista