Blåljus
Foto: Pontus Lundahl/TT
Ödeshög

Bil totalförstörd efter brand

En personbil har av hittills okänd anledning totalförstörts av en brand utanför Ödeshög nu under förmiddagen.

Den brinnande bilen upptäcktes omkring klockan 10 vid skidstugan i Skönatorpet. Enligt räddningschefen i Ödeshög, Jörgen Nielsen, spred sig branden även till ris och annat skogsavfall från en avverkning – men är nu under kontroll och det finns ingen spridningsrisk.

– Bilen var totalt övertänd, och elden hade spridit sig till en rishög och andra rester från skogsavverkning i närheten. Men nu finns ingen spridningsrisk, sade räddningschef Jörgen Nielsen vid 10.45-tiden.

Polisen finns på platsen för att undersöka vad som kan ha hänt. Bland annat vill man undersöka så att ingen person kan ha befunnit sig i den brinnande bilen och man söker därför även i området runt omkring, enligt polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

– Det kan ju förstås finnas flera anledningar till att en bil bröjar brinna, så därför finns vi nu på plats och försöker undersöka det vi kan. Men efter en totalt utbrunnen bil brukar det inte finnas så mycket material kvar att undersök, säger polisen presstalesperson Thomas Agnevik.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista