Björn Eriksson
Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. Foto: Erik Nylander/TT

Eriksson kan bli ordförande i SOK

1:41 min

Östergötlands förre landshövding Björn Eriksson är ordförande för Riksidrottsförbundet. Men han kan också bli den som tar över efter SOK:s avgående ordförande Stefan Lindeberg, det uppger SVT Sport.

För två veckor sedan meddelade Stefan Lindeberg överraskande att han avgår som ordförande för Sveriges olympiska kommitté. En som kan ta över ordförandeklubban är RF:s ordförande Björn Eriksson. 

– Det kan bli så, förutsatt att medlemmarna tycker att det är en bra idé att man på någon post har en personalunion mellan SOK och RF, men det är upp till medlemmarna att bestämma, säger Björn Eriksson till Radiosporten.

De övriga kandidaterna är Per Palmström, vice ordförande i SOK:s styrelse, Bengt Jönsson, generalsekreterare i simförbundet och Hans Vestberg, ordförande för handbollsförbundet och vd för Ericsson.

Det kan fortfarande tillkomma kandidater, även om Walter Rönmark, ordförande i SOK:s valberedning, säger att sannolikheten är liten.

– Det är inte skrivet i sten, skulle någon dyka upp kl 15 i morgon med motiveringen att man inte haft möjligheten att skicka in det så kommer naturligtvis den också vara med i racet. Men sannolikheten att vi i morgon förmiddag skulle vara många många fler än fyra är mycket liten, säger Walter Rönmark till SVT Sport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista