Diana Lyrholm Ringborg.
Diana Lyrholm Ringborg. Foto: Lotta Ederth/Sveriges Radio
Norrköping

IFK lockar kvinnlig publik med mjuka frågor

2:44 min

Säsongen 2016 ska inte bara de sanna fotbollsentusiasterna komma till Nya parken. IFK Norrköpings styrelse vill även locka de lite mer oväntade och otraditionella besökarna. 

– Sponsorerna har upplevt att det har varit väldigt många män som kommit hit, och varför skulle inte alla komma? säger Diana Lyrholm Ringborg i IFK:s styrelse. 

Hon berättar att IFK vill berätta om saker som klubben gör lite mer i kulisserna och som många troligen inte känner till, men kan vara nyfikna på. I samband med hemmamatchen mot AIK den 17 april kommer klubben att bjuda på flera föredrag, bland annat om hur klubben tar hand om nyinflyttade spelare, deras familjer och anhöriga.

– Det här är frågor som har eftersökts, säger Diana Lyrholm Ringborg, som också berättar att ultralöparen Frida Södermark ska föreläsa om att vara stenhårt satsande idrottskvinna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista