Fanny Wandel
1 av 2
Fanny Wandel gästade studion med kollegorna Tova och Johanna Foto: Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Fanny Wandel.
2 av 2
Fanny Wandel. Foto: Fanny Wandel.
#Östgötahitten

Fanny Wandel aktuell med egenproducerad EP

2:53 min

Fanny Wandels "I wont cry" är den artonde låten ut i #Östgötahitten. Ackompanjerad av kollegorna Tova och Johanna gästade hon studion för att sjunga men även berätta om framtidsplanerna där producentrollen står högt i kurs.

Fannys musikintresse startade med att hon fick sin första gitarr vid tolv års ålder. Hon är född och uppvuxen i Linköping och gick musikgymnasiet på Folkungaskolan.

Låtskrivandet har varit en stor del av henne under hela uppväxten, men hon har också hunnit med att vara sångerska i olika rockband. 

Just nu pluggar hon Independent artist på DMG education. Utbildningen innehåller kurser rörande musikbranschen, marknadsföring, målsättning och musikproduktion.

I höst kommer hon att söka sig vidare till Örebros Musikproduktionsutbildning. Hennes mål är att bli musikproducent och på sikt musikbolagsägare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista