Stina Blackstenius och Kristine Minde.
Två av LFC:s målskyttar, Stina Blackstenius och Kristine Minde. Arkivfoto: Mikael Fritzon/TT.
Fotboll

Väntad premiärvinst för LFC

LFC:s Stina Blackstenius: Finns mycket att jobba på
1:59 min

Linköping vann den damallsvenska premiären hemma mot Mallbacken med 4-2. LFC inledde till en början i ett bra tempo och spelade då ut gästerna från Sunne.

Det var kylslaget och regnet föll ner från himlen och emellanåt tittade även solstrålarna fram mellan molnen. Ett typiskt aprilväder. På planen hade däremot LFC ett värmande spel och Mallbacken hängde inte alls med i svängarna under den första delen av matchen.

Fantastiskt kul att spela när vi har det anfallsspelet som vi har, sedan täcker de (Mallbacken) väldigt bra ytor. De täcker igen de ytor som vi är bra i och gör det svårt för oss. Det finns en del att jobba på trots att det är ganska bra första match, säger tvåmålsskytten Stina Blackstenius i Linköping efter matchen. 

I samband med den enorma anstormingen av LFC där Mallbacken knappt fick röra bollen så gjorde Stina Blackstenius första målet efter elva minuter.

Jag får en passning utifrån kanten och vänder med bollen in mot mål och lyckas få ett avslut med vänsterfoten.

Men därefter var det som att Linköping lättade lite på gasen, började leverera flera felpassningar och bjöd då in Mallbacken i matchen. Värmländskorna noterades dock inte för några farliga målchanser under den första halvleken då Linköpings försvarsspel var allt för bra. När sedan Linköping svarade med två snabba mål till i slutet av den första halvleken talade det mesta för en klar hemmaseger.

I den andra lyfte Mallbacken upp spelet och kom också med i målprotokollet. Vid det första tillfället gjorde Jessica Samuelsson en försvarsmässig miss och Tameka Butt kunde ganska enkelt övlista LFC-målvakten Cajsa Andersson. Det andra målet för Mallbacken tillkom på tilläggstid.

– Det är två lite sämre mål som vi tyvärr släpper in idag, det är egentligen inte så jättebra, konstaterade Stina Blackstenius.

Linköping-Mallbacken 4-2 (3-0)

1-0 (11) Stina Blackstenius, 2-0 (34) Kristine Minde, 3-0 (41) Mariann Gajhede Knudsen, 3-1 (58) Tameka Butt, 4-1 (73) Stina Blackstenius, 4-2 (92) Clara Alm.

Publik: 481 

Nicklas Pettersson
nicklas.pettersson@sverigesradio.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".