Helen Dannetun, rektor Linköpings universitet; Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande; Caroline Sundberg, ordförande Sveriges förenade studentkårer; Martina Johansson, kårordförande StuFF; Matilda Strömberg, kårordförande Consensus; Sebastian Brandtberg, kårordförande Lintek.
Utmärkelsen lämnas över till företrädare för Linköping. Foto: Sofia Bergström/SFS
Linköping

Linköping är årets bästa studentstad

Kårordföranden: Vi är oerhört stolta
0:48 min

Linköping har för andra gången utsetts till årets bästa studentstad av Sveriges förenade studentkårer.

– Med en stark studentröst, tydlig samhällsplanering och ett intresse för utveckling av staden såväl som lärosätet är jag stolt över att få överlämna utmärkelsen till Linköping, säger SFS ordförande Caroline Sundberg.

Sveriges förenade studentkårer delar varje år ut utmärkelsen till den studentstad där kommun, lärosäte och studentkår samarbetar för studentens bästa.

– Vi är oerhört stolta och glada över att Linköping har blivit utsedd till Årets studentstad. Det är en bekräftelse för alla studenter som arbetar ideellt för ett levande studentliv och ett intyg på att vi har ett väl fungerande studentinflytande, säger Martina Johansson, kårordförande för StuFF.

Norrköping blev årets studentstad 2013/2014 och Linköping fick utmärkelsen 1999 då den delades ut för första gången.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".