Meja, Isak, Nova och Alva, treor på Vikbolandsskolan i Östra Husby.
1 av 3
Tredjeklassarna Meja, Isak, Nova och Alva kände igen "Jazzbacillen".
Jazztrion Trinity spelar för Vikbolandsskolans lågstadieelever i Östra Husby bygdegård.
2 av 3
Jazztrion Trinity spelar för Vikbolandsskolans lågstadieelever i Östra Husby bygdegård. Foto: Lotta Ederth/Sveriges Radio
Jazztrion Trinity.
3 av 3
Vid hammondorgeln Andreas Hellkvist, i bakgrunden trummisen Ali Djeridi och till höger trumpertaren Karl Olandersson. Foto: Lotta Ederth/Sveriges Radio
Vikbolandet

"Improvisation ska vara lite vilt"

3:25 min

Jazztrion Trinity fick många frågor och synpunkter från den unga publiken när de spelade för Vikbolandsskolans yngsta elever. 

Jazztrion Trinity från Stockholm och Uppsala varvar traditionella spelningar med spelningar för skolelever för att berätta om sina instrument, om jazz och om att "leka musik med varandra", alltså att improvisera. Ett sätt att få barnen med på noterna är att ta kända låtar och jazza till dem, som till exempel Samir och Viktors Bada nakna, som rev ned kraftiga applåder från tredjeklassarna i Östra Husby bygdegård. Men den unga publiken kände även till låtar som Jazzbacillen. 

Ikväll har Trinity en konsert för allmänheten kl 18.30 i bygdegården i Östra Husby. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista