Årets gäng i Diggiloo besöker Vadstena 3 juli
Årets gäng i Diggiloo besöker Vadstena 3 juli Foto: Kristofer Sandberg
Vadstena

Ett kärt återseende när Diggiloo besöker Vadstena i sommar

Ace Wilder och Lasse Holm om Diggiloturnen och längtan till Vadstena
1:21 min

- Det kommer bli ett kärt återbesök att komma tillbaka till den fina slottsruinen i Vadstena, säger Lasse Holm när han med stort engagemang presenterar årets uppsättning av Diggiloo.

Konceptet är detsamma som tidigare år. En allsidig show som ska passa både ung och gammal men med några nyheter som tillskott i år.

- I år kommer vi ha cirkusartister med oss som underhåller och för första gången i Diggiloos historia kommer vi ha rap och hip-hop med i form av gruppen Medina. I år täcker vi faktiskt in fyra generationers underhållning, berättar Diggiloos frontfigur Lasse Holm stolt.

Med på scenen har han bland annat i år Oscar Zia och Ace Wilder, båda aktuella i årets Melodifestival.

- Jag var med 2014 och turnerade med Diggiloo, då minns jag att det regnade när vi besökte Vadstena men publiken levererade ändå, säger Oscar Zia.

För Ace Wilder är det första året med Diggiloo.

- Det kommer bli jättespännande och roligt och vi har redan blivit en liten familj, säger hon.

Eftersom både Oscar Zia och Ace Wilder var med i årets Melodifestival passade vi på att fråga vad de tror om Frans chanser i Eurovision.

- Han vinner, säger båda i samstämmig kör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".