Alhaji Kamara, IFK Norrköping. Foto: Lisen Elowson Tosting
Alhaji Kamara, IFK Norrköping. Foto: Lisen Elowson Tosting
Norrköping

Kamara klar för DC United

Förre Norrköpingsanfallaren Alhaji Kamara är klar för DC United i den amerikanska ligan. Det uppger hans agent Patrick Mörck på Twitter.

För några månader sedan upptäcktes det att Kamara hade ett hjärtfel i samband med en obligatorisk undersökning inför spel i champions league och han fick inte spela mer fotboll.

Men kardiologer i USA har nu utrett Kamara och meddelar att han får elitidrotta igen, uppger Mörck.

– Det känns som att Gud har gett mig en andra chans i livet. Och det är jag väldigt tacksam över, säger Kamara till Expressen. 

22-åringen berättar att han varit i kontakt med olka hjärtspecialister i USA.

– De skulle aldrig ge mig tillåtelse att spela om det fanns någon stor risk med det här. Jag känner mig säker på vad jag gör och det är mitt beslut, säger han.

Kamara säger till tidningen att det betyder mycket att han kan fortsätta att spela fotboll.

– Det betyder att jag kan fortsätta att göra det jag älskar. Att spela fotboll. Det är så klart det som det handlar om i första hand. Kärleken till fotbollen. Sedan betyder det så klart att jag kan fortsätta att försörja min familj hemma i Sierra Leone.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".