Räddningstjänsten släcker brinnande bil i Hageby i natt.
Räddningstjänsten släcker brinnande bil i Hageby i natt. Foto: Niklas Luks/nyhetswebben.se
Norrköping

Flera bilbränder och försök till mordbrand

Polisen: Vi har i alla fall fått jobba ostörda i natt
3:58 min

I natt har det förekommit bilbränder vid tre tillfällen i Norrköping, en gång i Klockaretorpet och de två andra gångerna i stadsdelen Hageby. Dessutom har ett fönster krossats och en gardin satts i brand på en samlingslokal i Klockaretorpet vid 04-tiden, något polisen rubricerar som försök till mordbrand.

Den första utryckning fick polis och räddningstjänst göra till ett öppet garage på Axel Swartlings Gata strax före midnatt, där två bilar satts i brand.

– Man ser tydligt att någon krossat rutor på bilarna och att det sedan börjat brinna i kupén, säger vakthavande polisbefäl i länet Lars-Göran Nilseryd.

Nästa larm kommer från stadsdelen Hageby 01.32 där en ruta krossats på samma vis i en bil på Timmermansgatan, och även här brinner det i kupén. Vid 02.18 kommer larm om att en bil är helt övertänd på Svarvaregtana i Hageby, och här får även två intillstående bilar kraftiga skador.

Eftersom det rör sig om samma tillvägagångssätt, så kan det röra sig om samma förövare som flyttar sig mellan stadsdelarna, säger Lars-Göran Nilseryd:

– Med tanke på att det brinner så många gånger samma natt så kan man tänka sig att det finns ett samband.

Vid 03.57 kommer larmar sedan ett tidningsbud som ser en krossat ruta och att det brunnit i gardinen i en samlingssal på Albert Engströms Gata.

– Vi har gjort andra iakttagelse som jag inte vill gå in närmare på just nu, som gör att vi rubricerar det här som försök till mordbrand, berättar Lars-Göran Nilseryd.

– Det som är positivt med natten, fortsätter han, är att polis och räddningstjänst har kunna arbeta ostört, ingen stenkastning har förekommit. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".