Tak på brandbil
Foto: Anders Mellgren/Sveriges Radio
Motala

Storbrand i industriområde kunde hejdas

"Jobbar med att förhindra spridningen"
1:13 min

En kraftig brand bröt ut i Ekenäs industriområde i Motala under lördagskvällen, och boende i närområdet uppmanades hålla sig inomhus och stänga fönster och dörrar. Vid 20:30-tiden förklarades branden vara under kontroll och rökvarningen drogs tillbaka.

En större insats sattes in, ett 20-tal brandmän från såväl Motala som Linköping och Vadstena bekämpade elden och rökutvecklingen var kraftig.

Branden startade under ett tak och spred sig in i en större tegelbyggnad, där man fick inrikta sig på att begränsa elden till ett våningsplan.

Dock uppgav man att spridningsrisken var liten och att inga människor kommit till skada.

– Ingen har kommit till skada och förhoppningen är att det inte ska bli nån spridning av branden, sa Lennart Ågren, operatör på Räddningstjänsten Linköping under kvällen.

Räddningsledare på plats uppmanade boende i området och att hålla sig inomhus och stänga fönster och dörrar för rökens skull - den uppmaningen drogs tillbaka under kvällen när också branden uppgavs vara under kontroll.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".