Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Linköpingskrögaren Fredrik Eklund lagar till ett rådjur.
Linköpingskrögaren Fredrik Eklund. Foto: Titti Elm/Sveriges Radio
Linköping

Fredrik Eklund lagar rådjur

"Risken är att det blir för mört"
2:01 min

Linköpingskrögaren Fredrik Eklund lagar något gott av rådjur och funderar över tillgång och efterfrågan. Varför ser vi sällan rådjur på restaurangernas menyer? Titti Elm träffade honom.

Hela intervjun finns längst ned i artikeln

Det färdiglagade rådjursköttet ska vara rosa, då är det som bäst. Glöm inte att låta köttet vila, och tänk på att rådjur är riktigt mört. Det kan inte tillagas på för låga temperaturer under lång tid, då tappar köttet sin konsistens, berättar Fredrik Eklund. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".