Noomi
Noomi vinnare av Svensktoppen nästa 2016 Foto: Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Noomi vinnare av Svensktoppen nästa 2016

"Jag är så glad och det är jättekul"
2:49 min

Noomi vann P4:s musiktävling Svensktoppen nästa 2016 med låten ”Intoxicated”. Hennes vinnarlåt ”Intoxicated”kommer att spelas i P4 och den 9 oktober kommer låten att testas som utmanare på Svensktoppen.

Det känns helt galet, jag är superglad. Jag så otroligt tacksam över att jag har fått vara med i denna fantastiska tävling och tusen tack till alla er som röstade, säger Noomi.

Bonusmöjlighet för artist om medverkan i Melodifestivalen 2017 gick i år till Les Gordons som tävlade för P4 Örebro med låten "Need to feel". Les Gordons bildades 2009 av Jonatan Renström och Albert Björliden.

Om Svensktoppen nästa

Den slutliga vinnaren Noomi får en utmanarchans till Svensktoppen. En bonusmöjlighet om medverkan i Melodifestivalen 2017 väntar också för en av tävlingens åtta riksfinalister. Den låt som vinner Svensktoppen nästa kommer också att spelas regelbundet i Sveriges största radiokanal P4.

Under finalen vägdes publikens röster samman med juryns till ett gemensamt omvandlat poängresultat. Efter en ny röstningsomgång och slutlig röstningsduell mellan de två bidragen ”Rising Rivers” med Jimmy Ottosson och ”Intoxicated” med Noomi om fick flest sammanvägda poäng avgjorde publikens röster vinsten i årets Svensktoppen nästa.

Juryn bestod av KerstinBehrendtz (Sveriges Radio), Rita Jernquist (Sveriges Radio), Michael Cederberg(Sveriges Radio), förra årets vinnare av Svensktoppen nästa Michael Fannon,Christer Björkman (SVT) och ordförande Maths Broborg (Sveriges Radio).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".